Brighten and depuff

Etter en fantastisk men lang helg, var det litt tungt å stå opp til en ny uke. Heldigvis har jeg oppdaget et hemmelig våpen mot blåmandag – eller blå ringer, om du vil.

Bli abonnent: 8 utg + armbånd, kr 299*

Jeg kjøpte nemlig en øyekrem fra Origins-serien Ginzing, da jeg fløy hjem fra Berlin for noen uker siden. Og nå er jeg frelst! Kremen har ørlite fargeskjær og gjør definitivt susen for mitt trøtte tryne. Vips var mandagen litt mindre blå … under øynene i hvert fall.

For en helg!

Trær og topper fyker forbi utenfor vinduet. Jeg sitter på toget hjem fra Kamille-Weekend på Vestlia Resort, Geilo. For en helg det har vært!

Vi kom opp torsdag ettermiddag og siden det har det gått i ett. Vi har hørt foredrag og innslag fra så mange inspirerende damer! Det har vært en helg med nye perspektiv, åpne og ærlige samtaler, MYE latter, god mat, godt i glasset og fantastisk feststemning. (Kan anbefale å sjekke ut storyen på Kamilles Instagram, om du er nysgjerrig på hvordan en slik helg er.) Det eneste jeg ikke fikk med meg, som jeg gjerne skulle ha fått til, var å delta på noen treningsøkter. Men man kan ikke få til alt, når man tross alt er på jobb.

Aller mest inntrykk gjorde Jannecke Weeden som så åpen fortalte om sin barndom og livet med frykt og angst. «Livet er for pyser, også» kalte hun foredraget sitt, men Jannecke må være en av de sterkeste blant oss. Det var første gang hun holdt foredraget, men jeg er helt sikker på at det kommer til å leve videre utenfor Kamille-scenen.

Nå er det bare å telle ned til en ny runde med Kamille-Weekend i Tromsø! … men aller først skal jeg ta meg en iskald cola her på toget, og kanskje en liten blund, for det er jommen ganske slitsomt å ha det så gøy!

Meld deg på Kamille-Weekend: Årets herligste jentetur

Her kommer et lite bildedryss fra en helgen:

Hjemme og slenger

Nå har jeg satt på ovnene. Det begynner å bli kaldt og jeg krøller meg sammen under teppet og fyrer i peisen. Det er den tiden av året da jeg begynner å fundere på om vi trenger ny sofa eller om den veggen skulle blitt malt. Heldigvis kan mye gjøres med små grep, det handler jo bare om å gjøre det koselig. Noen nye puter i sofaen, flere grønne planter (jeg elsker grønne planter!) og massevis av tente lys. Og en god bok og myke klær, selvfølgelig.

Her er høstens uniform, for hjemmesleng altså. Og duften av hjemme + drømmepuffen!

Bli abonnent: 8 utgaver og et kjempefint armbånd, kr 299*

Genser fra H&M, kr 399. Myk treningstights og topp, som er vel så bra for avslapning, kr 229 per del. Puff fra Missoni, kr 3400. Rituals interiørparfyme, kr 275.

Bare blåbær

Det ble ikke akkurat bøtter og spann, men vi kom hjem med akkurat nok blåbær til å lage muffins! Stor stas for små og store bærplukkere, som trosset regnet og tuslet ut i marka. Det er helt utrolig hvor mye blåbærlyng det er! Og selv om det var mange spor av ivrige bærplukkere, som etterlater lyngen som nakne stilker, var det fortsatt noen fine tuer å finne, om vi bare gikk noen meter ut fra stien.

Kamille Weekend: Årets herligste jentetur!

Klassiske blåbærmuffins

2 egg

1,5 dl sukker

75 g smeltet smør

0,5 dl melk

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 dl blåbær

Visp eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og rør i sammen med melken. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, før du blander alt sammen. Rør tilslutt inn blåbærene. Fordel i 12-15 muffinsformer og stel i 12 minutter på 225 grader.

Et hyggelig hjem trenger ikke perfeksjon, det trenger personlighet

Min favorittplass i huset! Med masse herlig lys fra et stort vindu.

Det er forskjell på hvilken energi ulike hjem har. På hvordan de er å være i. Jeg husker en hybel jeg bodde på, der jeg aldri fant meg ordentlig til rette. Uansett hvor mange ganger jeg ommøblerte de få kvadratmeterne, så ble det liksom ikke bra. Det var ikke et hjem der jeg kunne senke skuldrene og koble av. Ikke at jeg direkte mistrivdes, men jeg har definitivt sovet bedre andre steder.

Kamille Weekend:Meld deg på årets herligste jentetur!

Da jeg siden kjøpte min første leilighet, en liten toroms på Sagene, var jeg veldig usikker på om jeg ville kunne slå meg til ro. Den lå midt i et gatekryss, en fordrukken mann snorket i trappeoppgangen titt og ofte, og jeg kunne høre naboparet både krangle og gjøre mer hyggelige ting gjennom veggen. Men det tok ikke så lang tid før de små kvadratmeterne ble til et hjem. Før leiligheten ble min trygge lille hule. Den var ikke stor, men den hadde stukkatur og peis, og hvis jeg satte meg på kjøkkenbenken kunne jeg hvile hodet mot vinduet og se regndråpene danse nedover ruten.

Da jeg solgte den var jeg helt fortvilet, for den personen jeg ønsket å selge til ble overbydd av en jeg slettes ikke kunne se for meg i mitt hjem. Men jeg ble snakket fra å selge min kjære leilighet til noe som helst annet enn høystbydende.

Les også: Hvorfor jeg hater å gå til frisøren

To bostedsadresser senere har jeg vendt tilbake til gamle trakter, jeg har kjøpt huset som både mine besteforeldre og mamma har bodd i før meg. Det er utvilsomt et godt hjem, men jeg har likevel brukt de siste fire årene til å gjøre det til MITT hjem, til min nye lille families hjem. Et hjem der jeg kan tenne lys og synke sammen under ett teppe og bare være. Et sted der jeg kan tusle ned i stua i bare t-skjorte og truse før sola står opp, hånd i hånd med mine to små morgenfugler. Der gjester kan snuble inn uten å rette seg opp i ryggen. For et hjem skal være en god atmosfære å komme inn i, også for besøkende. Jeg har mange ganger sittet pertentlig på stolen i frykt for å søle, når jeg har vært gjest hos andre. Så utrolig mye hyggeligere det er å komme inn i et hjem der ingen kaffekopper er like, der du kan lene deg tilbake og krølle bena sammen under deg i sofaen. Det er et slikt hjem jeg vil ha. Innredningen jeg velger kan være med på å skape det, men den Missoni-puffen jeg ønsker meg hjelper ikke stort. Et fint hjem kan være et hyggelig hjem. Men et hyggelig hjem trenger ikke perfeksjon, det trenger personlighet og varme.

Nå er Kamille ute med sesongens interiørspesial. La deg inspirere av guider og inspirasjon i denne utgaven, men husk å tilføre en god dose sjarm og egenart. 

Bli abonnent: 8 utgaver + nydelig bolle fra Wik & Walsøe, kr 299*

Mamma er på jobbreise

Lørdag stod jeg i kassakøen på IKEA med to små gutter som la seg ned på og hamret i gulvet. Og en mann som rev seg i håret. Selv var jeg mest irritert på meg selv som i naiv tro hadde tenkt at joda, det går sikkert helt greit å ta med hele familien på IKEA en lørdag formiddag. I det øyeblikket begynte jeg å glede meg til mandag morgen og tre dagers jobbreise til Berlin.

Nå sitter jeg på flyet og undrer meg over hvor uendelig sakte tiden går. Jeg vil bare hjem! Hjem til gjengen min. Hjem til to gutter jeg nesten håper vil vekke meg i natt, slik at de kan komme og legge seg ved siden av meg. Jeg nesten håper at jeg blir liggende der på de 20 tilmålte centimeterne, mens de breier seg ut i stjerneformasjon ved siden av meg. Håper jeg blir liggende der og kjenne pusten deres en liten centimeter unna fjeset mitt.

Det er rart hvordan den kommer snikende, hjemlengselen. Først i små bølger, når jeg tenker på hva de gjør der hjemme, eller når mannen sender bilde av to glade gutter med barnehagesekkene på. Så som litt større dønninger, som når du er dum nok til å ringe hjem med FaceTime. «Mammaaaaa!» Det svir i øynene mens jeg forsøker å holde en positiv tone … før jeg blir desperat: «Mamma skal kjøpe med en gave hjem til dere.» Stillhet. «Og godteri.»

Så nå sitter jeg her på flyet, med to like Playmo Secret Agent-biler, med utbrettbare vinger og rakettskytere, i håndbagasjen. Det hjelper null niks ingenting på hjemlengselen. Det er ikke lenger bølger, det er fullstendig oversvømmelse. Er det ikke rart at jo nærmere man er å komme hjem, dess sterkere blir disse følelsene. Flyet går inn for landing. Endelig! Snart hjemme nå. Snart kan jeg snike meg inn på rommene deres og se dem sove.

De er så fine når de sover.

Gi meg 15 minutter med morgenlogistikk, så er hjemlengselen kurert og jeg lengter tilbake til hotellfrokost.

Les også: Mine ønskekjøp akkurat nå

Kamille Weekend:Meld deg på årets herligste jentetur!