Oss sukkulent-geeks i mellom

Av og til kaster jeg meg over rare prosjekter, som får mannen min til å riste på hodet. Det er ting han aldri vil fatte hvorfor jeg bruker tid på, men som jeg elsker! Han har lenge gått og ristet på hodet over avokadostenene som hviler i vannglassene i vinduskarmen, som jeg ALDRI får til å spire. Men jeg mister ikke motet, og nå har jeg hevet meg over nok et prosjekt jeg skal få til å gro. Jeg skal formere sukkulenter!

Les også: Hvorfor er det så vanskelig å nyte livet her og nå

Det skal visstnok være ganske enkelt, men vi får nå se. Steg én er å nappe forsiktig av bladene på sukkulenten. Det er viktig at de er hele, at det ikke blir igjen noen del av bladet på stammen. Jobb deg nedenfra og opp, helt til du har en bitteliten bukett igjen, denne klipper du av. Nå har du x antall blader, en avklipt stamme i jorden og en liten bukett. Alt skal brukes, alt skal bli nye sukkulenter!

Les også: 4 fra ønskelisten

Endene skal bli tørre, og det skal ta opptil én uke. Jeg har lagt dem på en avis, og følger spent med. Når de så er klare, legges bladene bare løst på jorda (helst en type med høy drenasje, som for eksempel kaktusjord), og du vil etterhvert se at det kommer frem røtter i enden. De vil slå rot og danne en helt ny plante, og du kan så nappe forsiktig ut det opprinnelige bladet.

Den lille buketten kan settes forsiktig ned i en potte med jord, og den avklipte stammen vil vokse seg til en ny plante. Ingenting går altså til spille. Ganske kult, ikke sant?

Jeg har til og med funnet en egen blogg om sukkulenter, som beskriver denne prosessen veldig greit, nemlig Needles & Leaves.

Lover å oppdatere hvordan dette faktisk går, uansett utfall … 🙂

Bli abonnent: 8 nr. og er nydelig armbånd til kr 299*

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg