Sensommersådd

I dag kom de endelig! Frøene jeg bestilte etter å ha vært på mitt første kjøkkenhagekurs på Bygdø kongsgård. Ett av poengene jeg plukket med meg derfra var nemlig at sesongen langt ifra er over! Det er fortsatt muligheter for å dyrke, hvis du får frøene i jorden ganske raskt nå. Mange arter vil også bli bedre nå, når sola ikke står like høyt på himmelen. I sommer har for eksempel alle urtene mine gått rett i blomst! Da blir de ikke like delikate å bruke i maten lenger. Og årsaken til at de blomstret så raskt var mange timer med sterk sol. Nå er soltimer færre og vi kan få bedre resultat!

I ettermiddag raste jeg rett opp på posten for å hente frøene, alt for å få dem i jorda så fort som mulig. Så hva er jeg brukt kvelden på? Å så, selvfølgelig.

Bli abonnent: 8 utgaver + nydelig bolle fra Wik & Walsøe, kr 299*

Jeg endte med tre ulike frø, spinat, ruccola og reddik. De skal alle kunne rekke å vokse og gro før vinteren kommer. Spinaten tåler til og med noen kuldegrader!

Kamille Weekend: Meld deg på årets herligste jentetur!

Og et lite tips på tampen! Spinatfrøene kan til og med legges i jorda rett før frosten kommer, så vil de spire tidlig på våren.

Jada, skikkelig bitt av hagebasillen her, altså! ;-)

PS: Det kommer stadig nye tomater i min lille kjøkkenhage. Så søte og gode!

Les også: Veganerutfordringen - dagen derpå

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar